[PANN] One of These Nights Teorisi

-Kızlar bildiğiniz üzere One Of These Night klibi üzerine birçok teori ortalıkta dönmeye başladı. Fakat söylediğimiz gibi sadece teoriler... Bunları da sizler için çevirdik ve fotoğraflarını derledik. Tabi ki teorilerin birçoğu akla yatkın ve düşününce olabilir şeyler fakat lütfen sadece teori olduğu aklınızda bulundurup, yorumlarınızı belirtin.-


Bu albümün konsepti aslında Sewol Gemi Kazası olduğuna inanılıyor... Bildiğiniz üzere Sewol Gemi Kazası, Nisan ayının 16’sında 2014 yılında gerçekleşmişti ve Jeju adasına 476 yolcu taşıyordu. Fakat sadece 172 kişi bu felaketten kurtulmuştu…


İşte Red Velvet'in yeni şarkısı One of These Nights'ın Sewol Gemi Kazası'nı hatırlatan bir müzik videosu olduğunun düşünülmesinin kanıtı


1. Teaser fotoğraflarında kullanılan kağıt gemiler, kağıt gemiler aynı zamanda kazadan sonra halk tarafından olayın unutulmaması için kullanılan simgeler haline geldi.






2. Yeri, albüm kapağında bulanıklaştırılmış tek kişi çünkü kazanın olduğu sırada Dangwon okulunun öğrencileri şimdi lise ikinci sınıfta olurlardı yani 18 yaşında. Yeri lise ikinci sınıfa gidiyor ve 18 yaşında. (Kore eğitim ve yaş sistemine göre)






3. MV Analizi:

Videonun başlangıcında, gemi gezisine gitmeden önce, kızlar kendilerini şımartıyorlar çünkü kızlar ışıldamayı hak ettikleri en güzel yaşlarını yaşıyorlar. Hazırlanırken Yeri'nin arkasında umudun ve baharın simgesi olan kelebeği andıran şeyi görebilirsiniz. Ama dikkatli bakarsanız herkesin makyajını yaparken donuk bir yüz ifadesine sahip olduğunu görebilirsiniz. Sanki bir şeylerin olacağını önceden seziyor gibiler.


Wendy'nin olduğu yer 'No Smoking' (Sigara içilmez.) tabelasının olduğu bir gemi koridorunu andırıyor.
Ayrıca dikkatli bakarsanız arkada "AIS 15-16" yazan posteri görebilirsiniz. 'AIS' gemiler için yapılmış olan güvenli bir rota tanımlama sistemi. Bu sistem sayesinde gemiler engellere takılmadan güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaşıyorlar. Sewol Gemi Kazası'nın olduğu zaman bazı söylentilere göre AIS ayın 15'inde ve 16'sında çalışmıyordu. (16'sı Sewol Kazası'nın olduğu tarih)

Seulgi kapı deliğinden baktığında gerçekten ne olduğunu öğreniyor, yani Seulgi 'gerçeği' bilen tek kişi. Ayrıca fotoğrafta kameraya bakan tek kişi çünkü ne olduğunu öğrenen ilk kişi.

Seulgi kaçmaya çalıştığında sularla çevrili olduğunu görüyoruz, yani kurtulmak için savaşıyorlardı.



Irene aralarındaki en sakin kişi gibi gözüküyor ve hiçbir şeyi bilmiyormuş gibi gözüküyor. Irene kaza sırasında kıpırdamamaları söylenen öğrencileri temsil ediyor. O yüzden Irene hiçbir şey yapmadan sadece oturuyor. Kurtulan öğrencileri temsil eden Joy ise Irene'e hüzünlü bir şekilde uzunca bakıyor.



Irene resimde gözlerini kapatan tek kişi. Kendini gerçeği görmekten uzaklaştırıyor.


Yeri botta tek başına uyuyakalmış. Su bottan içeri giriyor.

Sonra hepsinin beraber olduğu bir kare görüyoruz. Işıklandırma parlak ama kurtulanları temsil eden Joy tek başınayken arka taraf karanlık oluyor. (Diğer kızların oturduğu kısım da aydınlıkken Joy öne geçtiğinde o kısım kararıyor.)


Gemi suyla dolmaya devam ediyor ve Seulgi'nin başka kurtuluş yolu yok. Bir hata yapıyor ve cennete giden kapıyı açıyor. O tarafa doğru gittiğinde ise diğer üyeleri de beyaz giyinmiş bir şekilde orada buluyor. Joy orada değil.



Wendy bir odada kilitli ve kaçamıyor, tek çare olarak masanın altına giriyor. (Bu Sewol Gemi Kazası'nda olan bir gerçek. Öğrenciler çaresiz bir şekilde son hamleleri olarak masaların altına giriyorlar. Bu şekilde kendilerini bir unut korumayı düşünüyorlar.)


Mumlar = umut
Mumlar = anma



Yeri uyanıyor ama artık her şey için çok geç. Su çoktan botu doldurmuş. Bu suyun rengi bir süre sonra kırmızı oluyor ve bu bir çok kişiye kanı hatırlatıyor. Yeri kan denizinde batıyor.


Seulgi diğer öğrencilerin ölmesini izlerken kendini suçluyor. Gerçeği biliyor ama gerçeği söylemeye cesareti yok. Pes ediyor ve ölüyor.

Aynı zamanda, Irene'nin önünde bot su almaya devam ediyor. Irene suyu simgeleyen mavi bir odaya düşüyor. Bakışlarından diğer insanları uyarmak istediğini anlayabiliyoruz.


Joy videoda siyah giyinen tek kişi, ölenler için üzülüp göz yaşı döken kurtulanları temsil ediyor.


Işık yavaşça geminin içine ilerliyor. Müzik videosunun sonunda bir ışığın sönmediğini görüyoruz. Bu kurtarma botlarında olan öğrencilerin umutlarını temsil ediyor.


Şarkının Korece adı July 7th (7 Temmuz). Bu yolla bize Kore'de ve Japonya'da meşhur olan iki aşığın ay yılında sadece bir kez 7 Temmuz'da buluştuklarını anlatan aşk hikayesini düşünmemizi istediler ama ay takviminde 7 Temmuz, güneş takviminde 16 Mart'a, Sewol Gemi Kazası'nın olduğu tarihe, denk geliyor.



Yorumlar:

1. Bu yüzden mi SM geri dönüşü bir gün erteledi? Mükemmel Sooman'den beklenildiği gibi. SM'in hayran klübüne katılacağım. (ç/n: Bildiğiniz gibi geri dönüş aslında 15 Mart'ta olacaktı ama Sewol Kazası'yla eşleşebilmek için tarih değiştirildi.)

2. Müzik videosunun direktörü tüylerimi diken diken etti. Gerçekten hayran oldum.

3. Tüylerimin diken diken olmasını hak ediyor.

4. Onların Sewol Gemi Kazası'nı kullanarak reklam yapmaya çalıştıklarını söyleyenler çok komik. ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ SM'in gerçekten bu kazayı kullanarak dikkat çekmeye çalıştığını mı sanıyorsunuz? Ne düşünüyorsunuz, sizin bunu izleyip albümü almak isteyeceğinizi düşündüklerini mi? Saçmasapan konuşmayı kesin ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Bu olayı unutmamamız için farkındalığı arttırmaya çalışıyorlar ki bu hatayı bir daha yapmayalım. Yani siz olanları unutmak mı istiyorsunuz?

5. SM'in bunun gibi sosyal sorunları ele alma şekline hayranım.

Kaynak; http://onehallyu.com/topic/301919-pann-choa-goosebumps-over-red-velvet/
Ve eğer klibi tekrar izlemek isterseniz; https://www.youtube.com/watch?v=9xWiro_tS1k
NOT; LÜTFEN SADECE TEORİ OLDUĞUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK YORUM YAPINIZ.

chim-ah&teddybear

Share:

0 yorum